Executeur; iedereen mag het doen. Maar doe het je partner of kind(eren) niet aan!

Executeur; iedereen mag het doen. Maar doe het je partner of kind(eren) niet aan!

Maar waarom dan niet? Er ontstaan bij het afwikkelen van de nalatenschap (erfenis) heel vaak onderlinge problemen en dat wil je liever niet. Je wil de tijd nemen om (het liefst) samen het verdriet te verwerken, en liever niet om ruzie te maken over de nalatenschap. De executeur mag alles (in overleg) bepalen / regelen, maar heeft wel rechten en plichten. Wat zijn die rechten en belangrijker nog, wat zijn die plichten? Dit staat allemaal in de wet, maar ken jij die wet? En zo ja; wat staat er dan precies?  

Het gekke is dat veel ouders denken dat het een eer voor hun kind(eren) is dat zij als executeur zijn benoemd. Maar de kans dat de kinderen het volgende jaar niet meer samen aan de Kersttafel zitten is best groot. Doe het dus niet!  

“𝘡𝘰𝘭𝘢𝘯𝘨 ‘𝘮𝘰𝘦𝘥𝘦𝘳’ 𝘯𝘰𝘨 𝘭𝘦𝘦𝘧𝘵, 𝘷𝘢𝘭𝘵 𝘩𝘦𝘵 – 𝘢𝘧𝘨𝘦𝘻𝘪𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘸𝘢𝘵 𝘰𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴𝘬𝘸𝘦𝘴𝘵𝘪𝘦 – 𝘪𝘯 𝘕𝘦𝘥𝘦𝘳𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘮𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘦𝘳𝘧𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘨𝘦𝘳𝘶𝘻𝘪𝘦 𝘸𝘦𝘭 𝘮𝘦𝘦. 𝘏𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘦𝘳 𝘰𝘯𝘨𝘦𝘵𝘸𝘪𝘫𝘧𝘦𝘭𝘥 𝘮𝘦𝘦 𝘵𝘦 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘻𝘰𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘥𝘦 𝘢𝘭𝘮𝘢 𝘮𝘢𝘵𝘦𝘳 𝘦𝘳 𝘯𝘰𝘨 𝘪𝘴, 𝘥𝘦 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘤𝘩 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘴𝘤𝘩𝘪𝘫𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘸𝘦𝘭 𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘥𝘦𝘪𝘴𝘥 𝘩𝘰𝘶𝘥𝘦𝘯. 𝘔𝘰𝘦𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘸𝘪𝘭 𝘪𝘴 𝘪𝘮𝘮𝘦𝘳𝘴 𝘷𝘦𝘦𝘭𝘢𝘭 𝘸𝘦𝘵, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘢𝘭𝘴 𝘥𝘦 𝘬𝘢𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘶𝘪𝘴 𝘪𝘴, 𝘥𝘢𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘦𝘳𝘧𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘮𝘶𝘪𝘻𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘵𝘢𝘧𝘦𝘭.

𝘖𝘰𝘬 𝘩𝘦𝘵 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵𝘪𝘦𝘧 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘧𝘦𝘯𝘰𝘮𝘦𝘦𝘯 ‘𝘭𝘢𝘱𝘫𝘦𝘴𝘨𝘦𝘻𝘪𝘯’, 𝘰𝘰𝘬 𝘸𝘦𝘭 𝘱𝘢𝘵𝘤𝘩𝘸𝘰𝘳𝘬-𝘧𝘢𝘮𝘪𝘭𝘺 𝘨𝘦𝘯𝘰𝘦𝘮𝘥, 𝘥𝘳𝘢𝘢𝘨𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘣𝘪𝘫 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘩𝘢𝘳𝘮𝘰𝘯𝘪𝘦 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘯𝘢𝘭𝘢𝘵𝘦𝘯𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱. 𝘌𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘪𝘦𝘧𝘮𝘰𝘦𝘥𝘦𝘳 𝘬𝘢𝘯 𝘯𝘶 𝘦𝘦𝘯𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘬𝘢𝘵 𝘯𝘰𝘨 𝘸𝘦𝘭𝘦𝘦𝘯𝘴 𝘰𝘱 𝘩𝘦𝘵 𝘴𝘱𝘦𝘬 𝘣𝘪𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘻𝘰 𝘯𝘶 𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘯 𝘸𝘢𝘵 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘴𝘱𝘢𝘯𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘰𝘱𝘳𝘰𝘦𝘱𝘦𝘯: 𝘥𝘦 𝘣𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘈𝘴𝘴𝘦𝘱𝘰𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦𝘮𝘢𝘵𝘪𝘦𝘬.” (𝘝𝘰𝘰𝘳𝘬𝘰𝘮 𝘳𝘶𝘻𝘪𝘦 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘬𝘪𝘴𝘵, 𝘉𝘦𝘳𝘯𝘢𝘳𝘥 𝘚𝘤𝘩𝘰𝘭𝘴 & 𝘏𝘦𝘪𝘥𝘪 𝘒𝘭𝘪𝘫𝘴𝘦𝘯)

Mijn tips: laat een testament opstellen en benoem een professioneel (NOVEX) executeur in je testament.  

🤝 Als executeur en vereffenaar begeleid ik erfgename(n) in de afwikkeling van een nalatenschap (erfenis) om te voorkomen dat er onderling ruzie ontstaat en dat iedereen zich kan richten op het verwerken van het verdriet.

🤝 Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen om te weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op (06-24577543 of thirion@baltesadvocatuur.nl)

LinkedIn-link