LinkedIn-bericht van Anouck Thirion

Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat ik ben afgestudeerd aan de Juridische Hogeschool te Tilburg. In de afgelopen 5 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het Insolventierecht en het Arbeids- en ontslagrecht. Toch was ik nog steeds op zoek naar een specialisme dat mij echt na aan het hart ligt. Zoals het zo vaak gaat met dit soort dingen kwam er onverwacht en uit een onlogische hoek het erfrecht op mijn pad.  

Met mijn kennis van het Insolventierecht en mijn mediation ervaring (bijvoorbeeld bij buurtbemiddeling) en mijn motivatie om mensen te helpen in een, vaak, moeilijke periode in hun leven heb ik de keuze gemaakt om mij verder te gaan specialiseren als Executeur / Vereffenaar.  

Afgelopen maand heb ik de Leergang Executele en Vereffening gevolgd bij NOVEX. Na het inleveren en goedkeuren van een casus heb ik het certificaat ontvangen en mezelf ingeschreven als lid van deze mooie vereniging.  

Vanaf heden mag ik mij dan ook NOVEX Executeur en Vereffenaar noemen. Voor mij ligt de nadruk vooral op (vermoedelijk) negatieve nalatenschappen en de nalatenschappen waarin beneficiair wordt aanvaard (wat eigenlijk iedereen zou moeten doen).  

Graag help ik iedereen die worstelt met (de gevolgen van) een nalatenschap, want ondanks dat iedereen als executeur / vereffenaar benoemd kan worden, is dit meestal niet verstandig. Je laat je huis toch ook niet bouwen door een jurist 😉

LinkedIn-link