Samenwerking

Willemijn Berenschot

Baltes Advocatuur werkt in voorkomend geval en op verzoek van de cliënt samen met Willemijn Berenschot.

Ik ben sinds 2006 advocaat en sta nu in Nederland (Orde van Advocaten Amsterdam) ingeschreven.
Door mijn beroep jarenlang ook in Italië (Rome) en nu in Frankijk (Barreaude Lyon) uit te oefenen, ben ik een echte polyglot geworden: ik spreek vloeiend Frans, Italiaans, Engels en ook Duits. Mijn moedertaal is Nederlands, maar mijn uitvalsbasis is Frankrijk. 

Ik voer in Nederland, Frankrijk en Italië een algemene praktijk en heb ervaring met commerciële transacties, handels- en ondernemingsrecht, arbeidsrecht, transportrecht en familierecht.

Mijn toegevoegde waarde ligt in het feit dat ik, dankzij mijn professionele ervaringen, kennis van verschillende juridische systemen, talen en culturen, de (achtergrond van de) belangen en specifieke wensen van internationale cliënten beter begrijp. Dit helpt mij om hen door het vaak complexe Nederlandse rechtssysteem te gidsen. Ook Nederlandse cliënten in het buitenland communiceren vaak liever in hun moedertaal: ik treed daarom ook op als liaison tussen Nederlandse cliënten en collega’s in Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk. 

Gedurende mijn carrière werk(te) ik samen met de advocatenkantoren Carlara International (Frankrijk), Paola Moreschini Law Firm,
Pontecorvi Mannaerts & Triboldi- PMT, Pavia & Ansaldo (Italië) en Mannaerts & Appels Advocaten (Nederland)
en de non-profit organisatie Lawyer’s Union for the protection of human righs (Italië).

Opleiding

  • Universiteit van Maastricht: Nederlands recht en talenstudies (Erasmus Programma Universiteit van Wenen en Universiteit van Trento)
  • Universiteit La Sapienza Rome: Masters Degree State Management and Humanitarian Affairs ( beurs tot deelname aan de
    opleiding "Making and saving Deals in the Global Business Environment"

Rechtsgebiedenregister

Willemijn Berenschot heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
  • Burgerlijk Recht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

Nevenfuncties

  • Mede-oprichter en voorzitter Business Club Dutch Connection Bordeaux (Frankrijk)
  • Voorheen: secretaris Netherlands Roman Business Club (Italië) en secretaris en mede-oprichter Dutch Business Club Rhone Alpes (Frankrijk)

LinkedIn