Nieuws

Transitievergoeding ook verschuldigd bij niet verlengen tijdelijk contract!
Zoals al vaker beschreven is met ingang van 1 januari 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingegaan. Een van de veranderingen in deze wet is de transitievergoeding. Onder de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) was de transitievergoeding pas verschuldigd als de arbeidsovereenkomst 24 maanden had geduurd. Onder de WAB is dit anders.
Lees verder.
Baltes Advocatuur staat achter Sammy Wagensveld
In een dynamische wereld streeft Baltes Advocatuur voortdurend naar het beste resultaat. Ook Sammy Wagensveld weet wat topsport is. Sammy is Nederlands kampioen, maakt deel uit van het Olympisch boksteam en richt zich op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Baltes Advocatuur herkent zich in die ambitie. ‘The noble art of self-defence’ is een inspiratie bij het verdedigen van de belangen van onze cliënten. Baltes Advocatuur en Sammy Wagensveld hebben daarom besloten om de handen inéén te slaan. Wij zijn trots op deze nieuwe samenwerking!
Lees verder.
Urenaanbod WAB (werknemer)
Op 1 januari 2020 treedt de WAB in werking. Dit betekent dat de Wet Werk en Zekerheid vanaf dat moment wordt vervangen door de Wet Arbeidsmarkt in Balans. De afgelopen tijd zijn er door ons kantoor dan ook verschillende cursussen gevolgd over dit specifieke onderwerp, waaronder festivaldag LabourLawlands. Je hebt dit ook kunnen zien op onze socialmedia-kanalen. Een van de belangrijke wijzigingen is dat er voor oproepkrachten meer bescherming wordt ingevoerd. Deze bescherming bestaat uit verschillende onderdelen. Deze zullen in de komende tijd nader behandeld worden. Vandaag behandelen wij het urenaanbod.
Lees verder.
Slapend dienstverband opnieuw bekeken
In onze blog van 5 april 2019 is het slapend dienstverband in combinatie met de transitievergoeding al eens eerder besproken. Inmiddels zijn er een paar nieuwe ontwikkelingen.
Lees verder.
Volg ons op Facebook en Instagram
Volg jij ons al op Facebook en Instagram?
Lees verder.
Slapend dienstverband verleden tijd?
Op 28 maart 2019 heeft een rechter een opzienbarende uitspraak gedaan in verband met het slapend dienstverband en wel in het voordeel van de werknemer.  
Lees verder.
Wat is er zo link aan LinkedIn?
Social Media, het maakt ons leven soms leuker en makkelijker. Contacten met mensen die je anders nooit zou zien of spreken blijken nu makkelijk gelegd en te onderhouden. Je ziet nog eens een vakantieplaatje van die verre nicht of een geboortekaartje van je oude buurvrouw voorbijkomen.
Lees verder.
Internationale arbeidsovereenkomsten: welk recht en welke rechter?
Italië, het land van “la dolce vita”, lekker eten, cultuur en zon. Voor sommigen is het een droom, wonen en werken onder deze omstandigheden. Anderen wonen en werken liever als bankier in Londen. Vaak is er in zo’n situatie een internationale arbeidsovereenkomst ontstaan. Maar wat doe je dan bij een arbeidsgeschil?
Lees verder.
Italiaanse ondernemers en douane. Een verhaal apart!
Voor een van onze Italiaanse klanten hebben wij een mooie zaak mogen regelen. Het betrof een internationaal handelsgeschil. In de nasleep speelde een importprobleem. De douane verhoogde namelijk de transactiewaarde van een partij textiel en legde torenhoge invoerrechten op.
Lees verder.
Proceskostenveroordeling, hoe zit dat nou precies?
We kennen het allemaal wel, je hebt een probleem wat maar niet opgelost wordt. De enige oplossing lijkt nog om toch maar naar de rechter te gaan. En dan zit je op een verjaardag, een feestje of gewoon in de kroeg te vertellen dat je geen andere uitweg meer ziet, maar dat het zo duur is om naar de rechter te gaan. Er zal dan altijd wel iemand in de buurt zijn die zegt “nee joh, als je wint moet de tegenpartij alles betalen”. Is dat echt zo?
Lees verder.
Schuldeisers en hun 14 dagen.
We kennen het allemaal wel, een factuur die net te lang is blijven liggen of gewoon aan de aandacht is ontsnapt. En dan ligt er ineens een brief op de mat dat er incassokosten in rekening worden gebracht. Of je wil je debiteuren aanmanen om tot betaling over te gaan en je brengt de incassokosten vast in rekening. Mag dat dan zomaar? Moet je nu die kosten betalen? Of mag je als bedrijf die kosten eigenlijk wel in rekening brengen?
Lees verder.
Oproepkrachten, hoe zit het nou eigenlijk?
Na de “Siberische kou” van vorige week ziet het ernaar uit dat de lente in aantocht is. Hopelijk wordt het lekker zonnig, zodat we massaal op het terras kunnen gaan zitten. En om al die mensen op het terras te kunnen bedienen zullen er weer de nodige (oproep)krachten aangenomen worden.
Lees verder.