Langdurig ziek en het UWV

Je bent inmiddels 2 jaar (of eigenlijk 104 weken) ziek en er is een WIA-uitkering aangevraagd. Na alle ellende van de afgelopen jaren krijg je ook nog te horen dat je niet in aanmerking komt voor een IVA-uitkering maar voor een WGA-uitkering. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze uitkeringen? Dat wordt hier verder uitgelegd. Een belangrijk verschil is echter dat een WGA-uitkering 70% van het maatmaninkomen bedraagt en een IVA-uitkering 75%. Daarnaast loopt de WGA-uitkering slechts een bepaalde tijd en eindigt de IVA-uitkering bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd of na een herkeuring.

En dan blijkt dat een WGA-uitkering best een tegenvaller kan zijn, zeker wanneer je vindt dat je in aanmerking dient te komen voor een IVA-uitkering. Wij willen je graag helpen om de uitkering te krijgen waar jij recht op hebt. We zullen daarvoor eerst een bezwaarprocedure bij het UWV starten en daarna indien nodig een beroepsprocedure bij de rechtbank starten. We zullen alles in het werk stellen om de uitkering te krijgen waar jij recht op hebt.  

Je vraagt je wellicht hoeveel dit gaat kosten, je zit immers al in een financieel moeilijkere periode dan voor het krijgen van de WIA-uitkering. In eerste instantie zullen wij nagaan hoe groot de kans is dat u in aanmerking komt voor een IAV-uitkering. Daarnaast is het wellicht geruststellend om te weten dat wanneer wij de procedure (zowel in bezwaar als in beroep) namens u winnen het UWV een (groot gedeelte van) de proceskosten moet voldoen. Meer over de kosten leest u hier.

Wil je samen met ons kijken waar je recht op hebt?

 

"Na ruim 37 jaar werken kom je ineens door je gezondheid in de wondere wereld van het UWV terecht .

Gelukkig is daar dan Anouck Thirion van Baltes Advocatuur die op een geweldige, zorgzame, professionele maar toch persoonlijke wijze je door heel de procedures heen weet te loodsen; in één woord fantastisch.

Zeker een aanrader voor als je door de bomen het bos niet meer ziet."

Corné